onsdag den 22. februar 2012

Et særligt juleevangelium om manden der var hjulbenet og endelig havde lært at lave en salto med sin hest



Hvorfor fejrer man julen?, spørger de mange små snotnæser, der ikke kender til så meget endnu. Og til dette spørgsmål svarer de fleste lidt større snotnæser oftest det samme som Dansk Histories Fællesråd har vedtaget er det korrekte. Det har de vedtaget sammen med kirken, og i overenstemmelse med diverse begivenheder, nemlig Jesu Kristi fødsel, vand til vin og så videre. Guds søn blev født, siger Dansk Histories Fællesråd, og kirken står bagved og nikker, og det er altså det man fejrer, siger de. Det gør man ifølge traditionen med julehygge, julehjerter, julefrokoster, julemad, julegaver og juletræer. Også farven rød synes at være forbundet med julen, siger kirken. Og nu er det Dansk Histories Fællesråds tid til at nikke anerkendende, for de var enige med kirken. Dette er altså det man er blevet enige om, siger kirken, og sådan er det.
Men! – Det er faktisk sådan, at Dansk Histories Fællesråd og kirken tager helt fejl. For hvad alt for få ved, så fejrer man ikke julen på grund af Jesu fødsel overhovedet. Nej!
Ordet ”jul” stammer ikke fra den hedenske tid, men derimod kommer ordet ”jul” af noget andet. Ordet ”jul” rimer på det engelske ord ”cool”, som betyder sejt. I år 300 var der så en hjulbenet konge der bestemte sig for at fejre den største oplevelse i sit liv på en helt særlig måde. Han var hjulbenet fordi han red så meget på sin hest. Og han havde netop nu endelig lært at lave en salto med sin hest, efter at have øvet sig i 24 dage. Dette lærte han d. 24. december, og han ville ikke lade folk glemme denne dag.
Da han jo var konge, havde han derfor nok magt til at kunne fastsætte helligdage, og det var lige præcis det han havde tænkt sig at gøre.
Manden havde en ven der var englænder, og englænderen sagde tit ordet ”cool”, i bestemte situationer. Problemet var bare, at kongen ikke kunne forstå engelsk, og det var derfor også et venskab uden megen kommunikation. Men ordet ”cool” blev altså ved med at blive sagt af englænderen, hver gang fx en drage blev dræbt af en ridder, eller når nogen vandt i Lotto. Derfor blev ordet ”cool” i kongens hoved til noget der blev brugt ved store begivenheder. Og da han jo skulle oprette en helligdag til ære for sig selv, tænkte han at ordet ”cool” så var passende til en stor begivenhed som denne. ”Der mangler dog noget”, sagde kongen, og tænkte længe over det, mens han red sig en tur, og lavede nogle saltoer. ”Der mangler noget ved ordet cool, så man kan se det er mig det handler om. Jeg må gøre noget ved ordet, så det bærer noget af min personlighed”, sagde kongen, og da han hoppede ned ad hesten, var der en mand der råbte til ham: ”Hold da helt kæft, du er godt nok hjulbenet!”. ”Hjulbenet!”, råbte kongen. Hvis det er det første der slår dig når du ser mig, må det være mit kendetegn. ”Cool + hjulbenet kunne jo blive til coolbenet. Eller nej! Bare jul! Cool  + hjul = jul”, sagde kongen – som i øvrigt var analfabet – og skyndte sig så at ridde til ministeriet for oprettelsen af alternative helligdage, for at få dagen foreviget. Og han blev så glad, at han lavede en ekstra salto med sin hest den dag.
Og sådan skete det, at højtiden kaldet ’jul’ blev til.
Denne historie, om den hjulbenede konge, har Dansk Histories Fællesråd og kirken ikke godtaget som det der egentlige skete. De afværger historien med argumenter som ”Du må være sindssyg”, og ”Hvem fanden tror  på, man kan lave en salto med hest? Det er jo urealistisk og i grunden bare dybt åndssvagt”. Men hvis hele kristendommen er bygget på andet end TRO, så er de heller ikke selv for godt kørende. Og det må selv Dansk Histories Fællesråd være enig i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar